29-03-10

Recept citroenmeringue taart

Citroen meringue taart.

 

Zorg voor een gebakken taartbodem in zand- brokkel- of bladerdeeg naar keuze. 

Voor de citroencrème

30 g suiker

30 g maïzena

3 eidooiers

¼ l melk

1 onbespoten citroen

 

Voor de meringue

4 eiwitten

220 g fijne suiker

 

Rasp de citroen en pers hem uit.  Meng het citroenrasp, de eidooiers, maïzena , de suiker en de melk.  Zet op het vuur onder flink roeren.  Van zodra je een dikke crème bekomt van het vuur nemen, het citroensap eronder mengen.  Nog even op het vuur en goed doorroeren.

Klop ondertussen de eiwitten stijf.  Voeg er de suiker aan toe en klop de eiwitten tot een vaste sneeuw. 

Meng de helft van de meringue onder de hete citroencrème.

Vul de taartbodem met citroencrème, spuit daarop een laag meringue.  Bak nog 10 minuten op 200°C.  

Smakelijk !

18:20 Gepost door Claudine Roelens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dank je Dank voor het recept
deze ga ik met de pasen maken

Gepost door: Katja | 30-03-10

De commentaren zijn gesloten.